T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - Demirçelik İlkokulu

eSafety KAPSAMINDA OKUL ÖĞRETMENLERİMİZ İL GENELİNDE YAPILAN 9 ŞUBAT E-SAFER DAY ETKİNLİĞİNE KATILDI

Güvenli İnternet Günü (GİG) , dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle, INSAFE/INHOPE ortak ağı tarafından her şubat ayında organize edilmektedir. Her yılın ikinci ayının ikinci haftasının ikinci günü kutlanan Güvenli İnternet Günü 'ne katılan milyonlarca insan, olumlu değişime ilham vermek, çevrimiçi güvenlik konularıyla ilgili farkındalığı arttırmak ve dünya genelindeki etkinliklere katılmak için bir araya gelmektedir.

 

Yıllar geçtikçe, Güvenli İnternet Günü (GİG) çevrimiçi güvenlik takviminde bir dönüm noktası haline gelmiştir. 2004 yılında AB SafeBorders projesinin girişimi ile başlayan ve 2005 yılında INSAFE ağının en eski eylemlerinden biri olarak kabul edilen Güvenli İnternet Günü, geleneksel coğrafi bölgelerin ötesine geçerek şu anda dünya çapında yaklaşık 130 ülkede kutlanmaktadır.

 

Her yıl düzenli olarak yapılan Güvenli İnternet Günü (GİG) , güncel endişeleri yansıtan bir konuyu seçmekte ve siber zorbalıktan sosyal ağlara kadar ortaya çıkan çevrimiçi sorunların farkındalığını artırmayı hedeflemektedir.

09-02-202109-02-202109-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2021 - Güncelleme: 09.02.2021 23:36 - Görüntülenme: 322
Kaynak: https://www.gig.org.tr/hakkinda.php
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning, ESAFETY, gig,